< Slagelse Håndboldklubs damer spillede sig i 3. div
27.03.2018 18:46 |

Håndbold på kortbane

I sidste uge var Uge Nyt forbi U10 pigerne træning. Her fortalte trænerne om spillet på den nye kortbanen, der er tegnet op i Antvorskovhallen i samarbejde med Slagelse kommune og Antvorskovskole.

Som eneste klub øst for Storebælt har Slagelse Håndboldklub taget fat på håndboldspillet på kortbane.

Med den kortere længde formindskes ’transportzonen’ midt på banen. Derfor er spil på kortbane også mere koncentreret om angrebs- og forsvarsfasen og mindre om kontra- og returløbsfasen.

Spil på kortbane kan bruges af alle – børn, unge og voksne. For de yngste børn kan kortbane være en god og glidende overgang fra Mikro banen til spil på den store bane. Der spilles med 4 markspillere og en målmand. Der opfordres til ofte at rotere på alle pladser, særligt målmandspladsen. ”Alle børn skal på banen i en kamp. Ingen spiller håndbold for at sidde på bænken – og ingen bliver bedre til håndbold af at sidde udenfor. Der spilles 2 x 9 min.